Sneek barst van de leuke hotspots. Er is zoveel te zien dat een dag al gauw te kort is. In het centrum word je omgeven door historie, leuke winkeltjes en sfeervolle terrasjes. De perfecte stad om je te vermaken

Rijke binnenstad
De binnenstad van Sneek is prachtig. Veel winkels zijn in eeuwenoude panden gesitueerd, zoals het pakhuis waarin de Handyman is gevestigd aan de Gedempte Pol. Aan de Marktstraat vind je ook het stadhuis en in de Kruizebroederstraat valt het C&A pand in neo-renaissance trant in het oog. Kijk vooral ook boven de etalages van winkels en laat je verbazen door de fantastische gevels die Sneek rijk is.

Tip: maak eens een prachtige stadswandeling door Sneek

Kleine winkeltjes
Sneek heeft naast de gerenommeerde winkelmerken ook een heel divers aanbod van individuele winkeltjes. Dat maakt winkelen in Sneek zo interessant! Let er vooral op dat je de kleine smalle straatjes niet overslaat, juist daar tref je de verborgen pareltjes. 

Culinair Sneek
Dorst of trek gekregen? Aan het culinaire aanbod van Sneek ontkom je bijna niet. Restaurantjes en terrasjes genoeg. Het aanbod is divers, van tapas en proeverijen tot live cooking. De grootste terrassen vind je in het hart van de stad, zoals op de Marktstraat, Grootzand en het Schaapmarktplein. Lekker in de zon kijken naar de dagelijkse drukte van de stad. Aan de Sneker grachten vind je aan de Jousterkade of aan de Oosterkade fijne terrasjes. Beetje meer rust? Dan kun je buiten de stad ook nog leuke plekjes vinden zoals De Kajuit bij jachthaven de Domp of It Foarûnder op het Starteiland. Geen boot om op het Starteiland te komen? Geen probleem, want in de zomer vaart er iedere dag een pontje heen en weer.
tip: Kijk op Sneek.nl bij watersport om te zien welke boten je kunt huren

Cultureel aanbod
Vervelen hoef je je nooit in Sneek, want het cultureel aanbod is groot. Naast een poppodium en een theater is er ook een bioscoop en diverse musea. Het Fries Scheepvaart Museum vertelt de rijke historie van de stad en heeft wisselende exposities. Bovendien zijn er door het hele jaar heen vele evenementen in Sneek, zoals Sneker Filmwinter, Mar-athon Sneek, Cultureel Festival Ut Sneek, Mooi Sneek, Lekker Sneek, Sneeker Dweildag en natuurlijk de Sneekweek.

Vermaak rondom Sneek
In en rondom Sneek kun je je volop vermaken. Voor de watersporter zijn er talloze verhuurbedrijven waar je open zeilbootjes, zeiljachten, sloepen, motorkruisers of SUP-boarden kunt huren. Ook heeft Sneek een waterskibaan bij recreatiegebied De Potten. Bij dat recreatiegebied is het sowieso heerlijk vertoeven. Lekker pootjebaden op het strandje en kinderen kunnen er fijn spelen. 

Corona #Sneek
Ook tijdens de coronamaatregelen is er genoeg te doen in Sneek, alles op gepaste afstand. Kijk op Sneek.nl voor meer tips!
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden