QVC Kampioen met Sneker oefenmeester Niels Boot

Sport
Foto aangeleverd

STAVEREN- Nadat de soundcheck van de omroepinstallatie op sportpark de Ribbe al in de late uurtjes op vrijdagavond was gedaan door het 35+ team, kon er op deze prachtige zonnige dag worden afgetrapt voor de slotwedstrijd van de plaatselijke trots en wel tegen de nummer 2 Franeker. De strijd om het kampioenschap is nog niet gestreden en zal deze middag worden bepaald. Hierbij moet worden opgemerkt dat de voorsprong op de ranglijst 3 punten in het voordeel is van de thuisploeg en met een positief doelsaldo van +19 Franeker voor een zeer lastige opgave stond. Het publiek was in groten getale naar sportpark de Ribbe gekomen wat voor een geweldige zweer zorgde met al vuurwerk voor het eerste fluitsignaal.

De mannen van de Sneker oefenmeester Niels Boot begonnen ietwat afwachtend en probeerden de beide watervlugge spitsen Hidde Bajema en Wieger Zwaan te lanceren. Het straffe windje in de rug verhinderde dit meerdere keren doordat de bal erg veel vaart kreeg. De thuisploeg kwam al wel vrij snel op voorsprong doordat aanvoerder Edwin Pluister een vrije trap vanaf de zijkant 16 meter prachtig in een keer binnendraaide!

De eerste helft ging gelijk op. Franeker deelde speldenprikken uit, maar was niet meteen in staat de aansluitingstreffer te maken. Het werd zelfs een comfortabele 2-0 voor de thuisploeg nadat Wieger Zwaan een mooie voorzet van Edwin binnenkopte bij de tweede paal. Vlak voor rust lukte het Franeker nog wat terug te doen en kwam op 2-1

Na rust

Na rust was het spelbeeld weer hetzelfde, in de laatste 10 minuten kreeg Franeker nog een penalty. De voor Tibbe de Vries ingevallen routinier Cees Huitema kon niet voorkomen dat het 2-2 werd. Niet veel later kregen de groen-witten nog één kans om de laatste wedstrijd ook winnend af te sluiten. Wederom een vrije trap van Edwin Pluister welke mooi richting de tweede paal draaide. Voor de onvermoeibare Taeke Bergsma een koud kunstje deze voorzet te promoveren tot een doelpunt. Een winst met 3-2 was meteen het einde van een geweldig seizoen met het kampioenschap in de 4e klasse als resultaat.

Na 5 jaar keert QVC weer terug in de 3e klasse wat door de aanhangers uit de ruime omgeving goed is gevierd!