Schriftelijke vragen over Sneker weekmarkt

Foto Henk van der Veer

SNEEK- D66 in Súdwest-Fryslân is geschrokken van het bericht dat de Sneker markt de afgelopen tijd sterk is ingekrompen en stelt hier vragen over aan het college van burgemeester en wethouders.

Fractievoorzitter Marieke Vellinga: “De markt is een belangrijk onderdeel van een gezellige en levendige binnenstad. Een markt is aantrekkelijk voor bezoekers van onze gemeente maar is ook een plek waar inwoners voordelig boodschappen kunnen doen. Wij vinden het dan ook heel belangrijk dat we de markt in Sneek weer kunnen laten groeien.”

Marktkooplui geven aan dat het overleg met de gemeente de afgelopen jaren niet goed is gegaan. Zij vinden dat er niet goed naar hen is geluisterd en dat de markt te veel ruimte heeft moeten inleveren aan de horeca.

Wethouder Dam heeft in een reactie al aangegeven dat hij graag werk wil maken van de Sneker markt. D66 is benieuwd hoe snel dit gaat gebeuren en wie de wethouder hierbij gaat betrekken.

Ook willen zij weten of dit op meer plekken in de gemeente speelt. Vellinga: “In een stad als Sneek moet het toch mogelijk zijn om ruimte te hebben voor de horeca én voor een leuke en diverse weekmarkt. We willen dat alle betrokkenen zo snel mogelijk met elkaar om tafel gaan om te zorgen voor een toekomst voor de Sneker markt.”
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden