Poiesz schenkt Julianagondel aan stad Sneek en onthult gedenksteen in stadscentrum

SNEEK- In het Wilhelminapark aan de Bolswarderweg in Sneek lag van 1909, het geboortejaar van prinses Juliana, tot 1936 de Julianagondel in de vijver. Sinds die tijd moeten de bezoekers van het Wilhelminapark het zonder gondel doen. Poiesz had de wens om de stad Sneek een cadeau aan te bieden ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum.

 

Het prachtige verhaal over de Julianagondel vormde de inspiratie voor het cadeau in de vorm van een geheel nieuw gebouwde replica van de oorspronkelijke Julianagondel. Op dinsdag 16 mei 2023 heeft Wim Poiesz, oudste lid van de Raad van Commissarissen van Poiesz Supermarkten B.V. de nieuwe Julianagondel onthuld en namens de familie aangeboden.

Voor het ontwerp van de nieuwe gondel, gebouwd onder leiding van Tjalling Talsma, heeft het originele ontwerp uit 1909 als basis gediend. De nieuwe Julianagondel heeft een vaste plek in de vijver van het Wilhelminapark. Op de wal nabij de gondel wordt het bijzondere verhaal van de gondel verteld op een natuurstenen infopaneel.

Namens de gemeente Súdwest Fryslân bedankte wethouder Petra van den Akker Poiesz voor het mooie geschenk aan de stad Sneek.

 

 

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden