Opstapdag voor jonge zeilers in de Flitsklasse

SNEEK- Op zondag 15 mei 2022 van 12.30 tot 14.00 uur organiseert de Flitsclub Sneek een Opstapdag voor jonge zeilers. Kinderen van 6 tot 15 jaar die graag willen zeilen kunnen vanaf het Starteiland (op het Sneekermeer), nabij 'de kup' (dit is naast het trainingscentrum 'de Roerkoning') meezeilen in een Flits. Op de wal staan ouders en bestuursleden om uitleg te gegeven over het zeilen van wedstrijden en de Flitsclub. Zeilervaring in bijvoorbeeld een optimist is een pré, maar absoluut geen must. Wel zoeken we enthousiaste kinderen én ouders die graag willen zeilen.

De Flitsclub Sneek is een vereniging met bijna 100 jeugdleden en viert in 2022 haar 50-jarig bestaan. Er wordt jaarlijks meerdere activiteiten georganiseerd. Onder meer een winteractiviteit, een theorie avond, een trainingsweekend, meerdere trainingsdagen en veel gezellige randactiviteiten naast de wedstrijden, zoals een playbackshow. Plezier staat voorop en daarnaast zie je gaandeweg de zeilprestaties groeien. Kinderen sluiten vriendschappen voor het leven en zijn samen sportief bezig.

Er zijn zo’n 14 zeilweekenden/evenementen per jaar en samen met je zeilmaat bepaal je aan welke wedstrijden je meedoet. Gemiddeld zeilen er 40 Flitsen mee, verdeeld over drie groepen. De stuurlieden die voor het eerst sturen komen in de C klasse en daarna groei je door naar de B en A klasse. De meeste kinderen beginnen aan de fok en groeien dan door naar stuurman of stuurvrouw. Om de veiligheid op het water te waarborgen beschikt de Flitsclub over 2 rubberboten en een sloep. Kijk voor meer informatie en opgave op

www.flitsclubsneek.nl

 

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden