Olympische droom Sherida Spitse spat uitéén

Foto https://www.onsoranje.nl/

JAPAN- Sherida Spitse moet het Olympisch voetbaltoernooi aan zich voorbij laten gaan. De 31-jarige middenvelder van Ajax en oud-Sneekse, heeft gisteren op de training een knieblessure opgelopen, waardoor zij de komende weken niet inzetbaar is voor de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman.

 

“En opeens spat die grote droom uitéén… Er zijn weinig woorden die kunnen beschrijven hoe ongelofelijk pijn dit doet. Topsport is mooi, maar kan zoals vandaag ook keihard zijn. Helaas ben ik net voordat de Olympische Spelen beginnen geblesseerd geraakt aan mijn knie”, twitterde record voetbalinternational Sherida Spitse vanmorgen vroeg.

De 188-voudig recordinternational van de OranjeLeeuwinnen wordt in de Olympische selectie vervangen door Joëlle Smits (VfL Wolfsburg). Smits behoorde - samen met ADO Den Haag-keeper Barbara Lorsheyd - tot de twee standby-speelsters die nog tot het eerste duel bij de spelersgroep in Japan zou meetrainen.

Nederland treft in de groepsfase van het Olympisch voetbaltoernooi achtereenvolgens Zambia (21 juli, 13.00 uur), Brazilië (24 juli, 13.00 uur) en China (27 juli, 13.30 uur). Oranje is op dit moment nummer 4 op de FIFA-wereldranglijst. Brazilië staat zevende, terwijl China de nummer 15 van de wereld is en Zambia staat momenteel op de 104e plek.

https://www.onsoranje.nl/

 

 




Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden