Nominatie bank Sneek als favoriete buitenkunstwerk

SNEEK- De ‘bank van de nieuwe werkelijkheid’, die kunstenares Nynke Rixt Jukema maakte, is genomineerd als favoriete Buitenkunstwerk van de Regio Noord.

Uiteraard wil de ontwerpster graag dat haar bank ook werkelijk uitverkozen wordt. Zo ja, stem dan heel eenvoudig op de bank van de nieuwe werkelijkheid:

https://www.nporadio4.nl/klassiek/de-ochtend-van-4/bcc6df36-c51c-4448-baa1-aabeca3e72c0/stem-op-jouw-favoriete-buitenkunstwerk-uit-regio-noord

Info over de bank

De zeven persoons bank werd bedacht en ontworpen door de Friese architecte Nynke-Rixt Jukema, geïnspireerd door de anderhalve meter-samenleving.

De bank heeft een doorsnede van 4,5 meter en is gebaseerd op de Friese leugenbankjes. Automatisch zit men 1,5 meter van elkaar af, geheel volgens richtlijnen van het RIVM. Jukema: “In de openbare ruimte zie je vooral dat mensen zich erg onwennig voelen door de nieuwe maatregelen. Ik vind het belangrijk dat we met elkaar in gesprek gaan, dat we toch naar buiten gaan, ook in deze maatschappij. Hoewel anderhalve meter van elkaar af zitten vaak erg ver voelt, zorgt de hoefijzervormige opzet en de hoge rugleuning van deze bank er juist voor dat er een soort sociale verbinding ontstaat.”

De bank is een schenking van ICT-dienstverlener Accent Automatisering uit Sneek ter gelegenheid van haar 25-jarig bestaan. 

Bank van de nieuwe werkelijkheid
Locatie: Prins Hendrikkade
Jaartal: juni 2020
Maker: architecte Nynke-Rixt Jukema
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden