NK Randmeer en Javelin 2021 bij de WSH op het Heegermeer

Foto archief GrootSneek

HEEG- Met 17 teams in de Randmeer en 15 teams in de Javelin was dit het eerste NK wat de WaterSportvereniging Heeg (WSH) mochten organiseren sinds de COVID-19 maatregelen.

 

Onder invloed van een hogedrukgebied, dat langzaam vanuit Schotland over de Noordzee trok, stond er alle dagen een lekker windje met bestendige richting uit het noordoosten. Daarnaast brak de zon regelmatig door en op zondag zelfs een strakblauwe lucht. Allemaal mooie ingrediënten voor een geslaagd NK. Alle 12 geplande wedstrijden konden volgens schema worden gestart en uitgevaren. Tot de laatste wedstrijden was het nog spannend maar de uiteindelijke kampioenen hebben op zondag toch het verschil kunnen maken.

Randmeer

In de Randmeer liep het gelijk op tussen Auke de Jong uit Heeg met zijn bemanning Folkert Attema en Evelien van Leeuwen en Wouter van der Gronden uit Voorburg met zijn bemanning en klassencontroleur Lukas van der Heeden, Op zaterdag hadden ze beiden 15 punten. Maar zondag liep het bij Wouter een stuk beter en uiteindelijk wist Frans Sas met Steven de Vries daar ook nog tussen te komen.

Javelin

In de Javelin leken olympisch zeiler Pim van Vugt uit Vlaardingen met zijn zus Lisa de dienst uit te maken, maar omdat ze de laatste dag door omstandigheden niet mee konden doen werden ze uiteindelijk voorbijgestreefd door Christian Wirts en Ulrich Hemker van Segel-Klub Minden uit Noord-Duitsland. Tweede werden Jan de Groot uit Deventer en zijn bemanning Lieuwe de Vries.

Op de planning van de WSH staan nog het Nederlands Studenten Kampioenschap Fleetracing in het weekend van 2 en 3 oktober en het Nederlands Kampioenschap Sprint in de Pampusklasse op 9 en 10 oktober.

De totale uitslag is beschikbaar op de website van WaterSportvereniging Heeg:

https://wsheeg.nl/nk-randmeer-javelin/uitslagen/

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden