Mirjam van Houten wint de eerste Diet Huberprijs met haar illustraties

SNEEK- De eerste Diet Huberprijs is naar 'By beppe útfanhûs' gegaan, het kinderboek dat geschreven en vormgegeven is door Mirjam van Houten. De prijs is voor het mooist geïllustreerde kinder-of jongerenboek.

Van Houten heeft een bedrag van 2.000 euro en een speciale oorkonde gewonnen. De uitreiking is op 20 oktober in Museum Belvédère in Oranjewoud. Susan van den Berg, Margaretha Cats en Dolf Verroen zaten in de jury en hadden de keuze uit twintig boeken, waarvan na een eerste schifting vijf overbleven.

'Tekeningen vertellen een eigen verhaal'

Het boek van Van Houten stak er volgens de jury bovenuit. "De illustraties zijn niet alleen mooi van vorm en kleur, maar laten meer zien dan de tekst geeft. Ze vertellen een eigen verhaal. Het boek is precies zoals Diet Huber het zelf ook wilde hebben: onvervangbaar en authentiek."

De Diet Huberprijs is dit jaar opgericht door de Stichting Frysk Letterkundich Museum en Dokumintaasjesintrum. De stichting heeft daarvoor een anonieme gift gekregen.

De prijs is genoemd naar Diet Huber (1924-2008), de (kinderboeken)schrijfster en illustratrice die onder andere bekend werd met het boek 'Tutte mei de linten'. Het is de bedoeling dat de prijs iedere drie jaar wordt uitgereikt aan een Friese kinderboekenillustrator.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden