Marieke Vellinga uit Boazum nieuwe wethouder Vlieland

Eigen foto Omrop Fryslân

BOAZUM - De uit Boazum afkomstige Marieke Vellinga wordt de nieuwe wethouder van de gemeente Vlieland. De 34-jarige Vellinga is sinds 2016 fractievoorzitter voor D66 in de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân. Daarvoor was ze lid van Provinciale Staten van Fryslân.

,,Ik ben blij met het vertrouwen van de selectiecommissie en heb er ontzettend veel zin in om - samen met inwoners, de raad en het college - aan de slag te gaan op Vlieland", laat Vellinga weten.

Huisvestingsprobleem
De vorige beoogde wethouder, Ron de Haan, hd zich op het laatste moment teruggetrokken. Vanwege huisvestingsproblemen zag hij de functie van wethouder op het eiland niet meer zitten. De Haan moest voorlopig een huis delen met Roel de Jong, voormalig wethouder in De Fryske Marren. Het delen van een woning met wethouder De Jong hoeft nu niet meer. De gemeente kreeg twee huurappartementen aangeboden. Daarvan wordt er nu eentje gehuurd voor naar schatting 1000 euro per maand.

De gemeenteraad neemt in de raadsvereniging van 31 oktober een besluit over de benoeming van de twee wethouderkandidaten. Naast Marieke Vellinga werd Roel de Jong eerder al aangedragen.

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden