Man aangehouden na waterscooterongeluk, slachtoffer is 49-jarige man

IJLST - Het slachtoffer van het ongeluk met twee waterscooters op de Geau in IJlst is een 49-jarige man uit de gemeente Súdwest-Fryslân. De bestuurder van de andere waterscooter is aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Dinsdagmiddag botsen twee waterscooters op elkaar, een van de bestuurders overleefde dat niet. De andere betrokkene, die nu is aangehouden, is een 40-jarige man, ook uit de gemeente Súdwest-Fryslân. Hij wordt door de politie gehoord als verdachte, daaruit moet duidelijk worden wat zijn rol in het ongeluk is.
 
De politie heeft bovendien met getuigen gesproken. De politie doet nu onderzoek naar de toedracht van het ongeluk, de verklaringen van getuigen hebben de politie al verder geholpen in het onderzoek. Er is echter nog geen volledig beeld van de toedracht en het ongeluk met de waterscooters. De politie roept getuigen en mensen die beelden hebben op zich te melden.

Slachtofferhulp
Er wordt slachtofferhulp aangeboden aan mensen die het ongeluk hebben gezien. Op het moment van het ongeluk was het druk op het water met recreanten en watersporters, zegt de politie.

Eerder werd gemeld dat het om jetski's zou gaan, volgens de politie gaat het om waterscooters. Een verschil is dat op een jetski mar één persoon past, die staand vaart. Op een waterscooter kunnen twee mensen zitten.
 
Bron: Omrop Fryslân
 


Politie zoekt getuigen 

De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van dit incident. Daarnaast wil de politie graag weten of er ter plaatse camera’s hangen die mogelijk iets hebben vastgelegd. 

Hebt u iets gezien, gefilmd of heeft u een pand met camera’s of deurbel met camera in de buurt van deze vaart, laat het ons weten. Getuigen kunnen zich, met vermelding van het zaaknummer 2022186683, melden via 0900-8844, de sociale media kanalen of anoniem via 0800-7000.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden