Ljepper Jan Teade Nauta wint inhaalwedstrijd in Grijpskerk

GRIJPSKERK- Jan Teade Nauta heeft dinsdagavond de fierljepwedstrijd in Grijpskerk gewonnen. In de finale sprong de ljepper uit IJlst twee keer precies dezelfde afstand: 18,89 meter. Dat was ook de verste afstand van de avond.

Daarmee kreeg de achtste wedstrijd in de eerste klasse ook de achtste verschillende winnaar van het seizoen.

De wedstrijd in Grijpskerk stond oorspronkelijk gepland op 8 juni, maar die wedstrijd kon toen vanwege het slechte weer niet doorgaan.

Over de 18 meter

Bauke de Jong uit Parrega werd tweede met een sprong van 18,85 meter. De derde plaats ging naar Sytse Bokma uit Workum met 18,34 meter.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Femke Rispens uit Niehove, die in de voorronde al 14,49 meter sprong. Inger Haanstra uit It Heidenskip (14,21) werd tweede en Femke Brouwer uit Arum (13,28) derde. Haanstra sprong in de finale twee keer nat.

Hilde van der Weij uit Sint-Jabik had als ze bij de vrouwen mee had gedaan het podium moeten delen met Rispens. Ze sprong bij de meisjes precies dezelfde afstand.

Junioren en jongens

De junioren en jongens waren dinsdagavond wel duidelijk minder dan hun grote voorbeelden bij de senioren. De overwinning bij de junioren ging in 16,64 meter naar Peter Faber uit Aldehou.

Bij de jongens sprong Auke Jan Jilderda uit Burgum met 16,64 het verst.

Archieffoto: Omrop Fryslân, Freark Wijma

Bron: https://www.omropfryslan.nl/

 

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden