Lions Sneek Waterstad werkt aan een duurzame relatie met ROC Friese Poort Sneek

SNEEK- De Lions club Sneek Waterstad en ROC de Friese Poort slaan de handen ineen en gaan een duurzame relatie aan om voeding van nu en de toekomst, onderwijs en goede doelen vorm te geven. Maandag 11 april heeft het eerste evenement plaatsgevonden in restaurant Kiem van de Friese Poort.

Onder leiding van docent en ook coördinator gespecialiseerd kok Gerard Voskuilen hebben de mannen van de Lions club een heerlijk diner bereid voor de dames. De mannen werden begeleid door studenten van het ROC. De totale opbrengst van 1600 euro is gestort op giro 555. De horeca opleiding zet zich in en staat voor de 5 principes van Dutch Cuisine .

Gezonde voeding waarvan minimaal 80% uit het seizoen komt en lokaal verkrijgbaar is. 80 % plantaardig en maximaal 20 % dierlijk. Zoveel mogelijk koken van wat de natuur ons biedt zonder kunstmatige toevoegingen. Het liefst biologisch, fairtrade en lokaal geproduceerd en met oog voor restverwerking, zo weinig mogelijk afval dus. De Lions Sneek Waterstad is zich bewust van de noodzaak om zuinig om te gaan met onze aarde en gezondheid en werkt hier graag aan mee.

Op korte termijn gaan De Lions en docent Gerard Voskuilen met elkaar in gesprek om gezamenlijk evenementen te organiseren om gezonde en verantwoorde voeding op de kaart te zetten in combinatie met het principe van de Lions, ‘we serve’.

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden