Landelijke winnaar Smokefree Challenge 2022/2023: klas D1D van De Diken uit Sneek!

SNEEK - De afgelopen 6 maanden hebben 280 klassen voor voortgezet onderwijs in Nederland meegedaan aan de Smokefree Challenge, een klassikale niet-rokenwedstrijd. In Fryslân gingen 98 klassen de uitdaging aan. Klas D1D van De Diken uit Sneek volbracht niet alleen de challenge, maar leverde onder begeleiding van mentor Djûke Kruis ook nog eens de beste creatieve opdracht van Fryslân in. 

De leerlingen maakten een originele speurtocht waarin alle voordelen van niet-roken aan bod komen. Daarmee won de klas niet alleen de provinciale prijs, maar ook de landelijke prijs: ze gaan met de hele klas een dagje uit!

Vandaag werden de leerlingen tijdens de les verrast met het goede nieuws door Akke Hofstee, programmaleider van Rookvrije Generatie Fryslân (uitgevoerd door GGD Fryslân), en Dieuwke Schotanus, beleidsadviseur Gezondheid en Jeugd van de gemeente Súdwest-Fryslân.

De Smokefree Challenge is een jaarlijkse wedstrijd voor leerlingen van klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs en is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het doel van de challenge is om de niet-rokennorm zo lang mogelijk vast te houden. Hoe jonger rokers starten met roken, hoe vaker zij blijven roken.

De Smokefree Challenge draagt bij aan het uitstellen van beginnen met roken (bron: Actie Tegengif). Om de uitdaging te volbrengen moeten alle leerlingen van de klas een half jaar lang niet roken. Daarnaast maken de leerlingen een creatieve, vrije opdracht waarmee ze de voordelen van niet roken uitlichten. Ook in schooljaar 2023/2024 gaat de challenge weer van start. Aanmelden kan via www.smokefreechallenge.nl.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden