Kledingactie G.V De Stânfries overtreft stoutste verwachtingen

IJlst. De vorige week gehouden kledingactie van gymnastiekvereniging De Stânfries is een onverdeeld succes geworden. De IJlster club haalde maar liefst 2020 kilo op en mag ruim 600 euro bijschrijven op haar conto. “ Dat deze actie zo’n succes is geworden, hadden we in de verste verte niet gedacht, ”vertelt Appie van Houten van het bestuur.

Dinsdagavond reden diverse auto’s meerdere malen door IJlst om de kleding op te halen. “Het is fantastisch om te zien hoe men meegewerkt heeft. Zoveel mensen die onze actie steunen. Dat is hartverwarmend en ook een enorm compliment voor onze stad”, zegt een uiterste contente voorzitter Koos Nederhoed.

Woensdagmorgen stond Smart Recycling voor en de eerste inschatting was meteen een rake. De teller tikte iets boven de 2000 kilo en dat overtrof ieders stoutste verwachtingen. “ We waren zelf heel enthousiast over de actie”,  zeggen Paulien Overzet, Mieke Bergstra, Froukje Walta, Tjitske Hylkema en Bram Vermeij uit het IJster bestuur. “Dat het geheel dit mooie bedrag heeft opgebracht, is geweldig”.

In het voorjaar geeft De Stânfries een vervolg aan de actie. “ Mensen kunnen nu alvast kleding gaan sparen. “We komen graag in april weer langs en hopen dan onze opbrengst van nu minimaal te evenaren,” zegt het edele vijftal.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden