‘Keunst út de regio’ yn Gerben Rypmakeamer Blauhûs

BLAUWHUIS-Drie kunstenaars hebben gezamenlijk de tentoonstelling ‘keunst út de regio’ in de Gerben Rypmakeamer in het Blauwhuister café De Freonskip ingericht.

 

Karin Heystee (Reahûs) schildert portretten en stillevens in aquarel: “Ik haal mijn onderwerpen uit de directe omgeving, de tuin, onze kinderen en kleinkinderen, mijn hond Fido, groenten op het aanrecht en natuurlijk bloemen. Ik schilder ook heel graat portretten”.

Rinske Rijpma (Westhem): “In de winterperiode maak ik, met het door de jaren heen verzamelde materiaal, mooie boeken en objecten. Uitgangspunt daarbij is om géén lijm te gebruiken. Alle boeken zijn gebonden met behulp van elastiek of papierdraad en met variaties op dit thema”.

Lucas Foekema (Bolsward): “Ik werk graag met acrylverf. Dat werkt snel en past wel bij mijn manier van werken die wat impressionistisch is. Ik hou van de natuur en dus schilder ik landschappen maar vaak ook dierenportretten of straattaferelen, mensen die muziek maken, jazz, de drukte op een station. Het zijn schilderijen met veel kleur”.

‘Ku nst uit de regio’. Gerben Rypmakeamer, café De  Freonskip Blauwhuis.

Van dinsdag tot en met zaterdag 12.00-20.00 uur en op zondag van 14.00-20.00 uur.Toegang gratis.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden