Innovatieve technieken uitproberen tijdens Techniek Tastbaar bij ROC Friese Poort

SNEEK-Goed geschoold personeel binnenhalen blijft een grote uitdaging voor bedrijven in de technische sector. Nu en in de toekomst. Steeds vaker zoeken onderwijs en bedrijfsleven daarom de samenwerking om kinderen van jongs af aan te enthousiasmeren voor de technische opleidingen. Vaak is de enorme diversiteit aan beroepen en mogelijkheden onbekend bij deze doelgroep. Daarom organiseert ROC Friese Poort Sneek samen met het bedrijfsleven op donderdag 19 mei 2022 het evenement Techniek Tastbaar.

 

TechNetkring

Techniek Tastbaar is ontstaan vanuit de gedachte om kinderen van jongs af aan in aanraking te brengen met techniek. Door te ervaren, te doen en te beleven krijgen zij inzicht in de verschillende mogelijkheden binnen techniek. Daarom heeft de TechnetKring Sneek-Bolsward, een samenwerking tussen bedrijven en scholen, een aantal jaren geleden de handen ineengeslagen. Gezamenlijk organiseren zij nu Techniek Tastbaar. Er zijn dit jaar ongeveer vijfentwintig technische ondernemers aanwezig. Zij laten de leerlingen op een speelse manier kennismaken met techniek en vertellen wat zij als bedrijf doen. Het zijn bedrijven uit de installatietechniek, autotechniek, automatisering, metaalbewerking, aandrijftechniek, gevelbouw, scheepsbouw en bijvoorbeeld de woningbouw. Leerlingen van 10 tot en met 16 jaar zijn van harte welkom om samen met hun ouders langs te komen bij ROC Friese Poort.

Innovaties binnen het vakgebied

De leerlingen mogen de nieuwste technieken uitproberen. Automatisering, digitalisering en robotisering worden steeds belangrijker binnen de techniek en vragen andere vaardigheden. Leerlingen maken donderdag 19 mei  kennis met de meest nieuwe innovaties. Zo kunnen de leerlingen, 3D printen,  waterstraalsnijden, een lasrobot uittesten of zelf lassen, solderen, ontwerpen en programmeren op de computer.

Allround krachten

Het werk in de techniek wordt steeds meer allround. Dat vraagt om flexibele en breed inzetbare medewerkers. Bij ROC Friese Poort leren studenten daarom meer dan alleen een vak. Het belang van vaardigheden zoals samenwerken, flexibiliteit en zelfstandigheid wordt steeds belangrijker naast de vaktechnische kennis.

Programma

Techniek Tastbaar start om 12.00 uur bij ROC Friese Poort Sneek aan de Harste 4-6. U bent van harte welkom op dit evenement. Na het openingswoord starten alle leerlingen met de doe-activiteiten.


12.00 uur            Opening door Bauke Dam, Wethouder van Economische zaken

12.15 uur            Start doe-activiteiten

20.00 uur            Afsluiting
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden