“Zelf fungeer ik als een soort van financiële huisarts die veel zaken zelf oppakt, maar ook doorverwijst naar een specialist”, aldus accountant Willem Spoelstra van Bentacera

SÚDWEST-FRYSLÂN – “Wij willen geïnteresseerden binnen Sneek en omgeving te laten zien wie Bentacera is en wat wij als werkgever te bieden hebben. Daarnaast vinden wij het Werkfestival een prachtig initiatief waar wij als bedrijf graag een bijdrage aan willen leveren.”, vertelt vennoot en accountant Willem Spoelstra over de deelname. “De dag is voor ons geslaagd als geïnteresseerden die ons hebben gezocht, enthousiast zijn geworden van Bentacera!”

Hoe gaan jullie de bezoekers enthousiasmeren?
“Ze gaan zien wie wij zijn als Bentacera, wat wij zoal doen (verschillende vanuit disciplines) in een prettige werkomgeving. Bentacera is een prachtig bedrijf met bevlogen medewerkers. Wij proberen in alles de menselijke maat centraal te zetten (een juiste balans werk/privé, persoonlijke ontwikkelmogelijkheden).

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
“Mijn werkdag is eigenlijk nooit gelijk. Over het algemeen heb ik diverse besprekingen met klanten op een dag, zowel op het bedrijf van de klant als op kantoor. Verder ben je veel met collega’s aan het sparren op kantoor en heb je natuurlijk de mail, whatsappjes en telefoontjes en ook managementtaken.”

Wat vind jij het allerleukste, bijzonderste of mooiste aan jouw vak?
“Het persoonlijke contact zowel intern als extern. Daarbij vind ik het fijn om samen te werken met collega’s en derden. Als accountant zijnde heb je natuurlijk wat met cijfers, maar er komt veel meer bij kijken. Uiteindelijk ben je de klant op allerlei gebieden aan het ontzorgen. Zelf fungeer ik als een soort van financiële huisarts die veel zaken zelf kan oppakken, maar ook vaak doorverwijst naar een specialist.”

Wat is een leuk/grappig/interessant verhaal of nieuwtje over jouw bedrijf wat veel mensen nog niet weten, maar wel noemenswaardig is?
“We zijn veel meer dan een traditioneel accountantskantoor. We hebben veel verschillende disciplines zoals aan- en verkoop van bedrijven, data-analyse, financieringen, echtscheidingsbemiddeling, pensioenadvisering, HRM advies, interim werkzaamheden bij bedrijven, procesoptimalisatie, rendementsverbetering etc. Op social media zie je ook regelmatig blogs van collega’s voorbij komen. Ik nodig je uit om ons te volgen!”

Hegedyk 7, 8601 ZR Sneek | www.bentacera.nl  www.werkenbijbentacera.nl

Benieuwd naar alle 70 deelnemende bedrijven uit Súdwest-Fryslân? Check www.werkfestivalswf.nl/inschrijven en schrijf je meteen in als bezoeker van het Festivalplein bij Lokaal 55! Voor het bezoeken van bedrijven is geen inschrijving nodig.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden