Prefestival als opwarmer voor Werkfestival Súdwest-Fryslân in Theater Sneek: Op anderhalve meter bij elkaar, maar heel gezellig!

Sneek- “Wat heb ik dit gemist”, was een eerlijke en oprechte ontboezeming van een van de 85 bezoekers aan het Prefestival dat gisteravond in Theater Sneek volgens de RIVM-richtlijnen werd gehouden. Het werd een hele ontspannen avond, in een ambiance van de Nieuwe Werkelijkheid.

 

Prefestival? Inderdaad, intro van het Werkfestival Súdwest-Fryslân dat op zaterdag 19 september georganiseerd wordt (https://werkfestivalsneek.nl). Dat de reacties zo positief waren had uiteraard te maken met het feit dat er in het fraaie theater aan de Westersingel sinds 12 maart geen voorstelling meer was geweest.

Opwarmer voor Werkfestival Súdwest-Fryslân

Doel van de bijeenkomst was de deelnemers en sponsoren, de stakeholders en wie er ook verder betrokken zijn bij het ambitieuze Werkfestival Súdwest-Fryslân op te warmen voor de happening op 19 september. Dat gebeurde onder leiding van Marijke Roskam, een vakvrouw die haar mannetje staat als het om presenteren gaat.

Pitches

Er zijn op dit moment al meer dan 75 deelnemers die zich aangemeld hebben voor het Werkfestival. De werkgroep had een prachtig programma samengesteld, met naast een aantal presentaties en interviews door Marijke Roskam ook de nodige pitches. Hoogtepunt van de avond de Dragons Den een pitch van starters en bestaande bedrijven.

Zeker in de categorie starters waren er fraaie presentaties en ook verrassende deelnemers van de jonge Sydo Ketelaar die een platform voor huurboten pitchte, tot Anne Silvius. De laatste ook bekend als de Sinterklaas van Sneek, die een idee dat al 26 jaar door zijn hoofd spookt tot uitvoer wil brengen.

Jury enthousiast

Winnaar bij de starters werden Willeke Hoekstra en Eline de Groot die met hun thuis trouwen.com een prachtig concept in handen hebben volgens de jury. De jury bestaande uit voorzitter Egon Diekstra, Jeroen Blauw van Mount en Rabobank-directeur Renate Venema was vol lof.

Bij de tweede serie pitches waren er eveneens drie kandidaten: Maaike van Heeren ,Tineke van der Heide en Menno de Roos. Ook hier waren de pitches verrassend te noemen, met mooie ideeën.

De jury besloot om te kiezen voor de pitch van Menno de Roos, die samen met zijn kompaan Kees Kat, al ver zijn in de ontwikkeling en plannen van nieuw wonen op water. Een concept gericht om het tekort aan woningen terug te dringen. De beide winnaars kregen een pakket ter waarde van 2500 euro, beschikbaar gesteld door Ying Media, de Rabobank en Mount.

Een geweldig Prefestival, afgesloten met een hapje (bitterballen!) en een drankje. Op 19 september kan er verder geproefd worden tijdens het Werkfestival Súdwest-Fryslân.

 

 

 

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden