Officiële startsein restauratie kademuur aan Looxmagracht in Sneek.

SNEEK- Vandaag gaf wethouder Mark de Man het officiële startsein voor de restauratie van de kademuur aan de Looxmagracht in Sneek.
De gemetselde kademuur, een Rijksmonument, is al een tijdje toe aan een grote renovatie. De gemeente begon de voorbereidingen al in november 2018, in samenwerking met de  Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Na het demonteren wordt eerst een nieuwe, stalen damwand aangebracht. De monumentale kade wordt daarna volgens de eisen van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed gerestaureerd. Dit gebeurt de komende winter, op locatie bij Koninklijke Oosterhof Holman Beton – en Waterbouw in Harlingen.

In het voorjaar van 2021 wordt de monumentale kade teruggeplaatst voor de nieuwe damwand. Tegelijk met die werkzaamheden, wordt ook de weg opnieuw bestraat.
Wethouder De Man is blij dat het moment van uitvoering is aangebroken. “De bewoners van de Looxmagracht -en eigenlijk ook van heel Sneek - kijken straks eindelijk weer naar een mooie, opgeknapte straat en kade.” Hij wil ook graag een compliment geven aan de aannemers. “Het is voor iedereen een lastige tijd. Desondanks blijven de aannemers hun werkzaamheden, soms wat aangepast, uitvoeren.” 

 

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden