Hoe hou je het toetsenbord en laptopscherm schoon

INGEZONDEN - Gebruik je dagelijks je laptop? Dan heeft die regelmatig een opknap- en onderhoudsbeurt nodig. 

Vergeet daarbij zeker niet je toetsenbord en je laptopscherm. Een goed onderhouden toetsenbord en scherm vergroten het gebruikscomfort en verlengt de levensduur van je laptop. Maar hoe maak je het toetsenbord en laptopscherm schoon zonder schade te veroorzaken waardoor ook weer makkelijker kan surfen, gamen of zelfs beste ideal casinos Nederland spelen.

Vet en vuil belangrijke vijanden

Het toetsenbord het scherm van je laptop zijn belangrijke onderdelen. Het wordt meestal op verschillende tijdstippen van de dag gebruikt. Soms gaat het gepaard met vieze handen, zodat het stof op je vette vingers zich ook ophoopt op het toetsenbord en het scherm. Toetsenborden bevatten vaak broodkruimels, stof en vocht. Om te voorkomen dat het toetsenbord onbruikbaar wordt, is een regelmatige onderhoudsbeurt onmisbaar.

Zo reinig je het toetsenbord van je laptop

Het stof op je toetsenbord verwijder je door de laptop ondersteboven draaien en er zachtjes met schudden. Het achtergebleven stof verwijder met:

●       Een spray: gevuld met perslucht. Daarmee blaas alle stof en vuil letterlijk weg zonder het toetsenbord te beschadigen.

●       Schoonmaakmiddel: gebruik uitsluitend een speciale reiniger voor toetsenborden. Leg een laag schuim op het toetsenbord, laat het product inwerken en  verwijder het daarna met een zachte en vochtige microvezeldoek.

●       Antistatische doekjes: zijn het meest geschikt om je toetsenbord in het midden te reinigen.

Het toetsenbord van je laptop afwassen

Is het toetsenbord erg vuil is? Dan kun je het  voorzichtig afwassen:

●       Verwijder het toetsenbord: ontkoppel het van je laptop en maak de plastic delen los. Vaak kun je ook het toetsenbord zelf losmaken. Leg de toetsen in de juiste volgorde zodat je ze achteraf op de juiste plaats kunt vastklikken.

●       Afwassen: niet-elektronische onderdelen zijn afwasbaar. Koppel dus eerst alle elektronische onderdelen los. Zorg er voor dat alle onderdelen volledig droog zijn voor je ze terugplaatst.

●       Het toetsenbord monteren: nu kun je het toetsenbord weer monteren. Het volstaat om het elke drie maanden schoon te maken.

Laptopscherm schoonmaken

Vet en stof zijn ook grote vijanden van je laptopscherm. Het regelmatig reinigen ervan is nodig om er maximaal van te genieten. Schakel voor je start met het reinigen het scherm altijd uit. Je reinigt namelijk je scherm met vloeistoffen en daar is je laptop gevoelig voor.

Schoonmaakproduct voor je laptopscherm zelf maken

Reinig het scherm bij voorkeur met een spray gevuld met een deel gedistilleerd water en een deel schoonmaakazijn. Spuit wat van dit mengsel op een zacht en licht vochtig microvezeldoekje. Maak daarmee ronddraaiende beweging over je scherm. Druk zeker niet te hard, want je kan je scherm ernstig beschadigen.

Extra tips voor het reinigen van je laptopscherm

●       Spuit nooit vloeistof rechtstreeks op je scherm dat zorgt voor ernstige beschadigingen

●       Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen zoals afwasmiddel, zeep of allesreiniger

●       Wrijf nooit  over het scherm met zakdoeken, servetten of keukenpapier

●       Gebruik geen kraanwater. De kalk laat vlekken na.