Hoe belangrijk is Jumbo Kooistra voor Sneek en haar omgeving?

SNEEK- Zelfstandig winkeliers zijn belangrijk voor Nederland. Naast hun eigen winkel zijn ze vaak actief in besturen en sponsoren ze tal van plaatselijke activiteiten. Dat is vanzelfsprekend, zo vinden de zelfstandig winkeliers. Maar daardoor lang niet altijd bekend. Vandaar dat zij iedereen oproepen eens te beschrijven hoe belangrijk de zelfstandig winkelier is voor de buurt, wijk of stad. De reacties worden eind november aangeboden aan het kabinet. Bovendien worden alle reacties gebundeld tot een Guinness wereldrecord, namelijk de langste kartonnen slinger.

Reacties kunnen geschreven worden in een groot Meerwaarde-boek. Dat ligt van vrijdag 16 oktober tot en met maandag 19 oktober in de winkels: Jumbo Kooistra Sneek Centrum Normandiaplein 4 Jumbo Kooistra Sneek en Tinga Molenkrite 171

In het grote Meerwaarde-boek zijn voorbeelden opgenomen van activiteiten die door de winkeliers worden ondersteund. Ook is de waarde van die ondersteuning onderzocht. Nu willen wij ook van de (sport)verenigingen, scholen, bejaardenhuizen etc. die steun ontvangen, zelf horen hoe belangrijk de zelfstandig winkelier is.

“Wij ondersteunen zelf bijvoorbeeld verschillende lokale activiteiten zoals scholen, de avondvierdaagse en Lekker Sneek” zegt Chris Hoekstra van Jumbo Kooistra Sneek “Dat vinden wij belangrijk omdat we graag betrokken willen zijn bij onze omgeving.”

Meerwaarde zelfstandig winkelier benadrukken

De actie is een initiatief van het Vakcentrum, de branchevereniging voor zelfstandig ondernemers met een supermarkt, foodspeciaalzaak of een non-foodspeciaalzaak. Daar vallen ook franchisenemers onder. Zij maken gebruik van een landelijk merk, maar zijn wel zelfstandig ondernemer.

Volgens het Vakcentrum is het belangrijk dat men bij wet- en regelgeving, maar ook bij plaatselijke ontwikkelingen rekening houdt met zelfstandig winkeliers. Die zijn belangrijk voor de leefbaarheid in de buurt, wijk of stad, zo stelt het Vakcentrum. Om hier meer bewustzijn voor te creëren, wil het Vakcentrum de gegeven reacties dan ook presenteren aan het kabinet.

Guinness wereldrecord

Met het beschrijven van de Meerwaarde van de zelfstandig winkelier help je de winkeliers ook aan een Guinness wereldrecord. Het Vakcentrum verwacht zoveel positieve reacties te ontvangen, dat daarmee aan het eind van dit jaar de langste kartonnen slinger ter wereld gemaakt kan worden.

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden