Hulpactie in IJlst voor Oekraïne: Het is hartverwarmend!

Marijke Eijkelboom (links) en Diana Bijlsma
Foto Henk van der Veer

IJLST- Het was vanavond een komen en gaan van mensen in een loods van Jeroen Tromp en Teresia Visser aan de Rogmolewei in IJlst om goederen in te leveren voor de slachtoffers van het oorlogsgeweld in Oekraïne. Diana Bijlsma uit Sneek en Marijke Eijkelboom uit Krimpen aan den IJssel zijn twee van de initiatiefnemers.

De gedoneerde spullen gaan rechtstreeks naar een dorp in Oekraïne, vlak bij de Hongaarse grens. “Daar worden sinds vorige week vrijdag vluchtelingen geholpen die in het dorp zijn opgevangen. Afgelopen vrijdag waren dat er al 200. De huizen van de dorpsbewoners en de kerk worden als opvangplaatsen gebruikt. De mensen zijn ontzettend dankbaar voor iedere hulp en steun”, weten beide dames.

De eerste spullen werden afgelopen vrijdag al rechtstreeks naar die groep vluchtelingen gebracht en ook de goederen die vanavond ingezameld zijn gaan er naar toe.

“We hebben daar contact met een Nederlandse vrouw, die getrouwd is met een Oekraïner. Zij coördineert vanuit het Hongaarse dorp de actie, dus het transport vanuit IJlst en de rest van Nederland naar Oekraïne. Nogmaals al deze goederen gaan er rechtstreeks naar toe”, vertelt Marijke Eijkelboom.

Vrijdag naar Oekraïne

De goederen die vanavond zijn ingezameld gaan vrijdag a.s. eerst naar een depot in Ommen en vandaar uit weer richting Oekraïne.

“Mensen willen ontzettend graag doneren en wij helpen graag mee, maar het moet logistiek wel allemaal kunnen. Zodra wij weten dat de logistiek voor elkaar is, dan laten wij dat graag weten via jullie kanalen”, zeggen beide dames. “Maar wat hier nu al gebeurt is hartverwarmend!”

 

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden