Hessel Hagedoorn wint voorleeswedstrijd 

Foto aangeleverd

SIBRANDABUORREN- Hessel Hagedoorn van de Mienskipsskoalle De Legegeaën in Sibrandabuorren heeft de halve finale van de voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd voor leerlingen uit groep 7 en 8 vond dinsdagavond plaats in bibliotheek Sneek. Lycke Hoekstra van de Kogge uit IJlst werd tweede en de derde plaats was voor Lieke Althuisius van de St. Bonifatius uit Sneek.  

De kandidaten werden om de beurt naar voren gehaald door IJtje Braad-Plantinga, theatermaker van Plantimproducties, en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. Terwijl er komisch improvisatietheater gespeeld werd met de deelnemers trok de jury zich terug voor overleg. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. 

Dummie de Mummie

Hessel las een spannend fragment voor uit Dummie de Mummie – De sfinx van Shakaba. De jury bestond uit Nynke Teerenstra, leerkracht op de Oudvaart, Miranda Jorritsma van boekhandel v.d. Velde en Petra van den Akker wethouder in Súdwest Fryslân.

Zij vonden dat Hessel een originele inleiding had en zijn leesplezier goed overbracht op het publiek. Hessel zal één van de deelnemers zijn tijdens de provinciale finale die op 12 april gehouden zal worden in Theater de Skâns in Gorredijk. 

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden