Grote groep Nederlandse Hansa zeilers naar Hansa WK Italië

SNEEK- In Palermo, Italië, wordt van 2 t/m 9 oktober de zesde Hansa Wereldkampioenschappen (WK) zeilen gehouden. De Hansa klasse (www.hansaklasse.nl) is een inclusieve en open zeilklasse. In deze klasse varen mensen met en zonder beperking met en tegen elkaar.

Het Nederlandse Hansa zeilteam dat dit jaar het Hansa WK gaat varen bestaat uit 3 zeilers in de Hansa 303 eenpersoons, 2 zeilers in de Hansa 303 tweepersoons en 6 zeilers in de Hansa Liberty, waarvan 5 zeilers met elektrische bediening varen. Hierbij heeft de zeiler een joystick waarmee het grootzeil, de fok en het roer aangestuurd kunnen worden.

De meeste zeilers van het Nederlandse Hansa zeilteam die naar Palermo gaan, zijn afhankelijk van een (elektrische) rolstoel. Eenmaal in de boot vallen deze beperkingen echter weg en heeft iedereen te maken met dezelfde wind- en wateromstandigheden Naast de 11 zeilers bestaat het Nederlandse Hansa zeilteam uit 29 personen. Zij assisteren bij het op- en aftuigen van de boot, in en uit de boot stappen, het oplossen van technische problemen (bijvoorbeeld van de elektrische bediening) en bij persoonlijke verzorging.

De hele organisatie van het team is in handen van de zeilers zelf. Momenteel hebben zich 115 zeilers vanuit de hele wereld aangemeld voor dit tweejaarlijkse evenement. Nederland zal daar door 11 zeilers vertegenwoordigd worden. Zij hebben vrijwel alle 11 een lichamelijke beperking. Het weerhoudt hen er niet van om af te reizen naar Italië om deel te nemen aan het WK.

Benieuwd naar hoe de zeilers het doen tijdens dit unieke Wereldkampioenschap: het Hansa WK in Palermo? Kijk dan regelmatig op www.hansaworlds.org of op Facebook: www.Facebook.com/NEDHansaZeilteam

 

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden