Nieuw boek van Marjolein Visser verschenen over de laatste levensfase

SNEEK- Gisteren is er een nieuw boek van oud-Sneekse Marjolein Visser verschenen: ‘Zullen we samen…?’ Het boek gaat over en voor mensen die (noodgedwongen) bezig zijn met de laatste levensfase. Het boek is de uitkomst van een reeks voor Visser haar dierbare interviews, uitgevoerd in nauwe samenwerking met het UMC Utrecht, in opdracht en onder begeleiding van de bijzondere Nathalie van de Loo. Het boek wordt verspreid in hospices en ziekenhuizen maar is ook te bestellen op www.zullenwesamen.nl

“Dit boek vertelt verhalen van patiënten, naasten en nabestaanden over het omgaan met een hersentumor en het levenseinde dat er meestal een gevolg van is. Verschillende situaties en vragen komen daarbij aan bod. Bijvoorbeeld: hoe ga je om met de impact van naderend levenseinde op je relatie? De persoonlijke verhalen van ervaringsdeskundigen worden afgewisseld met interviews met zorgverleners, zoals een hoogleraar neuro-oncologie, een hospicearts en een gespecialiseerd verpleegkundige. Zij geven informatie en advies en vertellen over hun ideeën bij het werk dat ze doen. Het doel van dit boek is het vrijblijvend informeren, troosten of inspireren van mensen, als ook het doorbreken van taboes en starten van gesprekken tussen geliefden. Voor iedereen die professioneel of privé worstelt met een dodelijke hersentumor, of met levenseinde überhaupt”, schrijft Visser over het boek.

Marjolein Visser (1989) studeerde Klinische Psychologie, Culturele Antropologie en Ontwikkelingsstudies en is vooral werkzaam als schrijver, onderzoeker en interviewer. Ze won verschillende schrijfwedstrijden waaronder de VPRO Bagagedrager.