Gezamenlijke kerken Sneek komen met Kerstglossy

SNEEK- Afgelopen dinsdag rolde de eerste Kerstglossy van Sneek van de persen: ‘Kerst 2021, in heel Sneek', een gezamenlijke uitgave van tien kerken uit Sneek. Het eerste nummer werd vers van de pers officieel overhandigd aan Mayra Postma, die als covermodel fungeert, samen met haar baby.

 

Initiatiefneemster Renate Dümmer: “Ik raakte geïnspireerd tijdens een online cursus communicatie waar ik les kreeg van gastspreker Leo Fijen. Leo Fijen hield een lezing over missionaire communicatie en noemde als voorbeeld dat zij een magazine huis-aan-huis hadden laten verspreiden rondom kerst."

Dit idee deelde Dümmer met pastoor Van der Weijde en Kees Poiesz van de Sint Antonius van Padua Parochie in Sneek. Beiden waren meteen enthousiast. Tijdens een regulier overleg met de dominees en pastores van Sneek rolde het balletje verder. Met als resultaat een unieke samenwerking tussen tien deelnemende kerken.

Omdat er in de huidige tijd veel verdeeldheid is binnen de maatschappij, voelde het voor de redactie heel bijzonder om dan toch als gezamenlijke kerken met elkaar deze eerste heuse Kerstglossy te kunnen maken.

 Kerstglossy wordt huis aan huis verspreid samen met GrootSneek

Het magazine, uitgegeven in samenwerking met Ying Media, verschijnt in een oplage van 17.000 stuks op donderdag 25 november en wordt huis-aan-huis verspreid, samen met de november-editie van GrootSneek.

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden