Gemeente SWF komt met Nieuwsbrief Cultureel Erfgoed

Foto: Gemeente SWF

SNEEK - Met de start van de nieuwsbrief Cultureel Erfgoed geeft Súdwest-Fryslân 2x per jaar nieuws en informatie over het mooie erfgoed in onze gemeente. De nieuwsbrief is voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en schoonheid van Súdwest-Fryslân en nieuwsgierig is naar ontwikkelingen in de monumentenzorg of daar vragen over heeft.

De nieuwsbrief Cultureel Erfgoed 2021 wordt in de laatste week van het jaar eenmalig verstuurd naar alle erfgoedorganisatie en alle eigenaren en bewoners van monumenten. Geen nieuwsbrief ontvangen? Bekijk de eerste nieuwsbrief op de pagina Cultuur en erfgoed.

Meer dan 740 rijksmonumenten
In onze gemeente staan in totaal meer dan 740 rijksmonumenten en meer dan 140 gemeentelijke monumenten. Daarnaast heeft het Rijk de 20 gebieden aangewezen als beschermd dorps- stadsgezicht. Súdwest-Fryslân kent ook nog 8 gemeentelijke dorpsgezichten. Met deze bijzondere gebouwen en beschermde gezichten, unieke historische stukken en fraaie landschappen, is Súdwest-Fryslân een gemeente die met geen enkele andere gemeente vergelijkbaar is.

Met deze nieuwsbrief zet Súdwest-Fryslân niet alleen het bijzondere karakter van onze gemeente in de spotlights, maar ook hoe er gewerkt wordt aan het behoud hiervan. Ook is er ruimte voor praktische tips en andere bekende en minder bekende verhalen.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden