Gedichtenwedstrijd rondom 100 jaar Woudagemaal

Foto Woudagemaal / Sonja Hylkema

LEMMER - In het kader van 100 jaar stoomgemaal in Lemmer is er een gedichtenwedstrijd uitgeschreven. De organisatie is in handen van eigenaar Wetterskip Fryslân en het Woudagemaal.

De gedichten moeten worden opgesteld in het Fries. Het onderwerp moet water in de ruimste zin van het woord zijn. Ook moet er rekening worden gehouden met de beperkte ruime voor publicatie van de winnende verzen. Een jury zal de gedichten lezen en de twee mooiste inzendingen uit gaan kiezen.

Er is een prijs voor de winnende inzending van een school. De schrijver van het beste gedicht wint een 'Volle kracht vooruit' arrangement voor de hele klas. Het klassenuitje naar het Woudagemaal is een leuke en leerzame belevenis. Ook wordt het gedicht, of een deel ervan, op het raam van het stoomlokaal bij het gemaal vertoond.

Voor alle andere inzenders is er voor het winnende gedicht een VIP-arrangement inclusief lunch voor vier personen en een privérondleiding. Op het raam bij de ingang wordt het gedicht, of een deel ervan, getoond aan andere bezoekers.

Gedichten insturen kan tot 15 juni naar info@woudagemaal.nl Alle voorwaarden voor deelname zijn te vinden op www.woudagemaal.nl/nieuws/gedichten-wedstryd-woudagemaal.htm
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden