FOTO'S / Hamertje tik op brug Spannenburg: ,,Zou de oversteek nog wel veilig zijn?''

SPANNENBURG - Voor negen uur lagen de werkschepen al klaar in het Prinses Margrietkanaal. Om 9.30 vond de eerste inspectieronde van de brug bij Spannenburg plaats. Zowel aan de onderkant als op het brugdek bekijken inspecteurs de veiligheid van de brug. Bovenop werd de kwaliteit van de constructie getest door het tikken met een hamertje.

Om het werk mogelijk te maken wordt er gewerkt met inspecties van een kwartier. Op die momenten wordt het verkeer stilgelegd door verkeersregelaars. De scheepvaart op het Prinses Margrietkanaal krijgt begeleiding bij passage. Een wielrenner die voor de slagboom moest wachten vroeg zich met een glimlach af of het nog wel veilig was: ,,Die mannen met zwemvesten om op de brug, zou de oversteek nog wel veilig zijn? Zometeen maar met vaart over de brug.''

Omleiding A7
Sinds de afsluiting van Prinses Margriettunnel in de A7 bij Uitwellingerga, het asfalt is omhoog gekomen, is het onder andere op de route tussen Spannenburg en Sneek veel drukker met verkeer. Auto's en vrachtwagens gebruiken de N354 veelvuldig als omleidingsroute. Mede daardoor is er besloten om de brug over het Prinses Margrietkanaal te controleren.

Afbrokkelend beton
Al in 2018 werd geconstateerd dat de brug in verval is. Er vielen toen onder andere brokken beton vanaf, waarna er planken en vangdoeken onder de brug werden aangebracht. Ook werd er toen al een omleidingsroute ingesteld voor zwaar vrachtverkeer.

De planning is dat de inspectie van de brug bij Spannenburg tot 15.00 uur zal duren. Het verkeer wordt met tekstkarren op diverse plaatsen op de hoogte gesteld van het oponthoud.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden