Fierljeppen IJlst: Tessa Kramer verslaat Marrit van der Wal

IJLST -Voor het eerst kaapte fierljepster Tessa Kramer uit It Heidenskip de winst voor de neus van Marrit van der Wal weg. Kramer won zaterdagavond in IJlst met een afstand van 16.74. Ze sprong bijna anderhalve meter verder dan Van der Wal, die als tweede eindigde met 15.27.

Bij de junioren won Germ Terpstra uit Tzum met een prachtig persoonlijk record van 18.71. Bij de jongens was Auke Jan Jilderda uit Burgum de beste, met een afstand van 16.01, en bij de meisjes won Hanneke Westert uit Sneek, met een sprong van 15.07.
 
Bij de senioren ging de winst verrassend naar Feike Stellingwerf uit Koudum. In de finale sprong hij twee keer nat, maar daarvoor had hij al een sprong van 19.83 neergezet. De winst van Stellingwerf is verrassend, omdat hij uitkomt in de mixklasse. Dat is een B-klasse, met de ljeppers die niet goed genoeg zijn voor de topklasse. Stellingwerf sprong verder dan alle toppers.
 
Het verhaal wordt nog vreemder: een ljepper uit de derde klasse had eerder op de dag namelijk een afstand van meer dan 20 meter. Freark Kramer zette 20.43 neer. De verste afstand van de dag, en van het seizoen, maar omdat hij niet bij de senioren springt, krijgt hij daar alleen de dagprijs van de derde klasse voor.
 
Het waren de eerste wedstrijden op de nieuwe schansen van IJlst die gisteren officieel in gebruik werden genomen.
 
Bron: Omrop Fryslân 
 

 Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden