Feestelijke première jongerenfilm voor Sexy&Safe

SNEEK- Op dinsdag 27 september wordt in Theater Sneek de jongerenfilm ‘Oeral te Sjen’ voor het eerst vertoond. De film is in samenwerking met Friese jongeren gemaakt voor de campagne Sexy&Safe. En richt zich op online seksuele veiligheid en weerbaarheid voor jongeren. Sneker wethouder Jeugd Petra van den Akker geeft het officiële startsein voor deze eerste vertoning. De campagne is een initiatief van Sociaal Domein Fryslân.

 

De campagne Sexy&Safe

Jongeren flirten er online op los! En daar is helemaal niks mis mee: online flirten en sexting is leuk en hoort tegenwoordig bij een normale, seksuele ontwikkeling. Maar helaas kent het ook een andere, minder leuke kant. Met soms grote gevolgen. Daarom besteedt deze campagne extra aandacht aan seksuele veiligheid online. Zodat jongeren, ouders én docenten straks weten hoe online flirten en sexting leuk én veilig kan.

Een film voor en door Friese jongeren

Voor jongeren, door jongeren; jongeren uit Friesland werkten de afgelopen maanden, onder begeleiding van mediabureau LineUp Media, hard aan deze speelfilm over online seksuele veiligheid. En dan niet alleen over de risico’s van online flirten en sexting, maar ook over de spannende en leuke kanten. Vanuit eigen ervaringen, verhalen die ze hebben gehoord in hun omgeving én op basis van wat zij willen zien.

Film voor iedereen beschikbaar

Na de première is de film te downloaden op www.sexyensafe.nl.

 

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden