Feest: Kunstenaar Gerrit Terpstra 69 jaar

HEERENVEEN - Op zaterdag 3 september, de dag waarop Kunstenaar Gerrit  Terpstra 69 wordt, vindt er om 15.00 uur een bijzondere activiteit plaats in de MUGA van Museum Heerenveen.

Gastspreker Bert Looper neemt de bezoekers mee op een reis door de tijd door het werk van Terpstra. Het begrip 'tijd' speelt namelijk een grote rol in het werk van Terpstra. De tijd die heelt en vernietigt, openbaart en verdoezelt, aantast en polijst. Terpstra is onlangs gestart met een onderzoek naar zijn eigen vroegere werk vanaf 1969. Daarna volgt surrealistisch werk in de jaren '70 en verder. Het resultaat van het onderzoek zie je in de vorm van een soort laboratorium/werkplaats op deze tentoonstelling.

Terpstra laat een overzicht zien vanaf 1969, het begin van zijn kunstenaarschap en zijn huidige reacties op het eigen  werk vanaf 1969. 
Het resultaat zie je in de vorm van een soort laboratorium/werkplaats op deze tentoonstelling.

Tijdens de expositieperiode wordt  de kunstenaar Gerrit Terpstra 69 en dat wordt gevierd met een bijzonder evenement. Op zaterdag 3 september om 15.00uur in de MUGA. Gastspreker is Bert Looper, oud-directeur van Tresoar.

Het begrip 'tijd' speelt een grote rol in het werk van Terpstra. Gedachten aan de gevolgen van een immer voortgaande tijd zijn van invloed op zijn werkwijze.

De tijd die heelt en vernietigt, openbaart en verdoezelt, aantast en polijst, meetbaar en beleving is.

Het is de voelbare invloed van tijd op zowel de persoonlijke, als de algemene geschiedenis van mens en natuur die hem inspireert.

Terpstra is onlangs gestart met een onderzoek naar zijn eigen vroegere werk.

Het onderzoek naar zijn vroege werk begint in 1969 met een nogal duister portret en de reacties daarop in het nu.

Het gaat verder met surrealistisch werk in de jaren '70 en vandaar naar het project KAST in de jaren '80.

Hoe een en ander zich zal ontwikkelen “sil de tiid ús leare”

Galerie MUGA bevind zich in het museum Heerenveen, gratis toegang.

3 september 2022: 15.00 uur

Locatie: Museum Heerenveen - MUGA

Entree: gratis

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden