Bavarois van stoofpeer

Even helemaal anders

Sneek - Gezellig proosten en eten met je geliefden in een sfeervolle ambiance tijdens de feestdagen blijft iets speciaals. Wil jij je graag laten verwennen, dan kun je bij De Walrus terecht voor onder andere een live cooking brunch en diner of voor een heerlijk kerstmenu. Ons team hoopt dit jaar de deuren open te kunnen houden om jullie met open armen te kunnen ontvangen.

Even helemaal anders

De stoofpeertjes zijn een favoriet bijgerecht op het kerstmenu. Om het nu een keer geheel anders te serveren hebben wij speciaal voor de GrootSneek-lezers ons dessertrecept met stoofpeertjes voor jullie uitgewerkt.

Tip
Heb je na de kerstdagen nog stoofpeertjes over, dan is dit een mooie oplossing om zo je kliekjes op te maken. Superleuk en vooral heel lekker!

 Voor zes porties 'Bavarois van stoofperen'
200 gram stoofpeer-parten
40 gram suiker
200 ml slagroom zonder suiker
60 ml eigeel
1/2 theelepel kleurstof rood
5 gr bladgelatine helder

 Bereidingswijze

  • Sla de slagroom op tot yoghurtdikte.
  • Klop daarna het eigeel met het suiker wit en luchtig op.
  • Verwarm in een steelpan de stoofperen met het vocht.
  • Laat deze ongeveer tien minuten koken en draai ze dan tot een puree met een staafmixer.
  • Voeg de gelatine toe.
  • Giet het mengsel langzaam bij het eiermengsel en blijf kloppen met een garde. Let op dat je dit niet te snel erbij giet.
  • Blijf kloppen tot de massa koud is.
  • Spatel de slagroom erdoor. Let op: rustig spatelen. Anders sla je alle lucht eruit en komt er niet het gewenste resultaat.
  • Giet het vervolgens in een glas.

Serveer dit met een bol kaneelijs en slagroom om het helemaal af te maken!

Eet smakelijk en een fijne feestmaand!
Namens het team van De Walrus

Fotografie: Laura Keizer

 

 




Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden