Eredivisie damesvolleybal begint drie weken later

SNEEK- De eredivisie dames begint drie weken later dan gepland. Zou het startschot eerst op 1 oktober worden gegeven, nu begint de competitie pas in het weekend van 22 oktober. Voor VC Sneek betekent dat dat de eerste thuiswedstrijd op 15 oktober tegen Draisma Dynamo op een later tijdstip wordt gespeeld. 

 

FIVB

Het latere tijdstip van aanvang heeft te maken met het WK Volleybal vrouwen dat dit jaar voor het grootste gedeelte in Nederland wordt afgewerkt. De wereldvolleybalbond FIVB heeft bepaald dat pas gestart mag worden na afloop van het nationaal team seizoen. De finale van het WK Volleybal Vrouwen wordt op 15 oktober gespeeld.

In de afgelopen jaren kreeg Nederland van de FIVB steevast dispensatie om eerder te starten met de Nederlandse Eredivisie. Dit seizoen trekt de wereldvolleybalbond het internationale speelveld gelijk, zonder uitzonderingen. De eredivisie mannen gaat wel van start op 1 oktober. 

Uitwedstrijd

Voor de dames van Harry van den Brink betekent dit dat men pas op 23 oktober in actie komt. Dan spelen de Snekers een uitwedstrijd tegen Apollo 8. Een week later kan het thuispubliek zijn hart ophalen als de Waterstadbewoners in de Sneker Sporthal aantreden tegen Regio Zwolle.

Bron:VC Sneek

 

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden