Een schilder Friesland inhuren om je klus te klaren?

INGEZONDEN - Zit jij erover na te denken om je huis een make-over te geven en alle muren te schilderen? Dan is natuurlijk hartstikke leuk!

Maar doe je dat zelf of wil je het laten doen. Hierin zijn verschillende mogelijkheden, je kunt ervoor kiezen om je huis zelf te schilderen of door een professional te laten doen. Dit kent beide zijn voor en zijn nadelen. Wel is het erg handig om een schilder in de buurt te zoeken, hiermee voorkom je overmatig veel reiskosten. Dus woon je bijvoorbeeld in Friesland, zoek dan naar een schilder Friesland!

De voordelen + de nadelen van het inhuren van een schilder Friesland

VOORDELEN:

  • Het is erg gemakkelijk: schilderwerk is goed te doen als je het zelf doet, wel kost het ontzettend veel tijd en is het ook zwaar werk. Als je een schilder inhuurt hoef je hier zelf geen vrije avonden aan te besteden. Het bespaart jou veel tijd en moeite.
  • Ook wordt het erg netjes: een schilder is al erg bekend in het vak en dus wordt alles netjes en zorgvuldig aangebracht, bij het werk wat hij verricht is geen sprake van spetters of vlekken, ook zijn de randjes netjes afgewerkt.
  • Het is erg snel: een schilder kan het werk waarschijnlijk netter dan jijzelf, hierdoor gaat het automatisch sneller. Deze persoon schildert elke dag en hierdoor wordt het natuurlijk steeds gemakkelijker. Een schilder kan dus netjes en snel je muur schilderen!

NADELEN:

  • Het inhuren van een schilder kan soms erg duur zijn, schilders vragen gemiddeld per vierkante meter een prijs van tussen de €30 en €40. Je kunt hier 75% van besparen als je het zelf zou schilderen i.p.v. laten doen door een schilderbedrijf. Schilders vragen namelijk vooral arbeidskosten, want de materialen vallen mee in prijs. Als je dus een schilder inhuurt moet je er zeker van zijn dat dat het geld waard is.
  • Overlast: door schilders die de schilderwerken uitvoeren in je woning heb je een aantal dagen lang meerdere vreemdelingen over de vloer. Ook moeten je meubels verschoven worden en ook moet dat worden afgedekt. Je kunt in die paar dagen niet doen en laten wat je wilt. Schilderwerken zijn gelukkig niet heel erg luidruchtig, dus er is geen sprake van geluidsoverlast, wel moet je accepteren dat je dan de komende dagen anders moet leven dan normaal.

Gietvloeren Friesland voor in jouw huis

Een gietvloer is een afwerkvloer (deze vloer is gemiddeld 1.5 tot 2 mm dik) die op een bestaande vloer wordt gegoten. Kenmerkend aan een gietvloer is het strakke eindresultaat zonder rol structuur. Dit word ook wel ‘sinaasappelhuid’ genoemd. Een gietvloer is dus helemaal vlak.  Gietvloeren worden in de meeste gevallen gemaakt van de materialen epoxy of polyurethaan. Een epoxyvloer is vanwege zijn hoge belastbaarheid en hygiëne ontzettend geschikt voor industrieel gebruikt. Daarin tegen is een polyurethaan vloer vaak elastischer en word zo’n vloer vaak toegepast in woonhuizen. Als je erover nadenkt om een gietvloer te laten leggen, dan is het handig om een bedrijf in de buurt te zoeken. Als je in Friesland woont is het handig om iemand te vinden die gietvloeren Friesland legt.

 

In deze blog heb je verschillende informatie gekregen over het huren van een schilder en het leggen van gietvloeren!
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden