Driehonderd belangstellenden bij manifestatie Titus Brandsma

Sintimuziek van Adell-trio met Roger Moreno in de Broerekerk
Foto: Omrop Fryslân, Ronnie Porte

BOLSWARD - Driehonderd belangstellenden vanuit het hele land waren woensdag bij de activiteiten om de heiligverklaring van Titus Brandsma heen in Bolsward. Op zijn tachtigste sterfdag volgden ze een programma en rondleiding bij drie kerken langs met sprekers, zangers en muziek.

'Thúskomme by Titus, heette de manifestatie. Dominee Gerrit de Haan van de organisatie kijkt terug op een geslaagde dag. "Een geweldige dag. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt in Bolsward."

Er is stilgestaan bij de geschiedenis van de kerken, het geloof in Bolsward en het leven van Titus. In cultuurhistorisch centrum De Tiid is een expositie geopend over Brandsma.
En al staat een heiligman vaak op een voetstuk, Titus is ook een gewoon persoon bij wie je dichtbij kan komen, vindt De Haan.

"Titus de heilige, dan denk je: heel heilig, daar moet je vol ontzag en zacht over spreken. Nee, we laten hem leven. Het is een man die ons vuur geeft. Hij heeft gezegd: we zijn er niet voor om grote dingen te doen, maar om kleine dingen groot te doen."

Bron: Omrop FryslânKoop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden