Drie IJlster prolongeren titel “Masters of Kyokushin”

IJLST - Na een periode van 3 jaar, waar in 2019 voor het laatst werd gestreden om de felbegeerde titel, was het afgelopen zaterdag eindelijk weer zover. Voor het oog van het publiek in MFC De Utherne werden 11 partijen op hoog niveau neergezet. Naast de vechters uit IJlst waren er diverse deelnemers aanwezig uit Drachten, Bergschenhoek, Zoetermeer, Zwijndrecht, Katwijk aan Zee, Oosterhout, Zuidlaren en vanuit Duitsland, Wedel en Lippstadt.

Namens Kyokushin Karate IJlst van Fokke Rosier wisten Irene Rosier, Ernst Weistra, die beide twee partijen vochten, en Alex Fijlstra, de winst binnen te slepen. Waar Irene in haar eerste partij haar meerdere moest erkennen aan Melissa Schild van Sportschool Kihon, wist zij in haar tweede partij door veel druk te zetten met lowkicks en Mawashi geri’s de winst te pakken.

Ernst Weistra, wist door rustig te blijven en goed geplaatste combinaties van lowkicks, knietjes en harde stoten, de winst in de eerste partij te pakken van Deghan Kohan van sportschool Da Graça. In de tweede partij lukte het Ernst niet door de druk van Henk Vlietstra, Dojo Osaka heen te komen, die hierdoor de winst naar zich toetrok.

Bij Alex Fijlstra, leek het bijna een herhaling van de voorgaande editie, eenmaal op de mat zorgden de vele lowkicks en de hoge trappen (mawashi geri) ervoor dat door 2x een Waza-Ari de partij voortijdig ten einde kwam en Alex wederom met de titel huiswaarts ging.

De prijs meest opvallende deelnemer, ging dit jaar naar Eltaj Humbatov van WKO Germany.Eltaj, die in de A-category uitkwam zette een waar spektakel neer en nam volop de overhand in zijn partij die met 2x Waza-Ari de winst pakte.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden