Dorpsfeesten Top en Twel ouderwets gezellig!

OPPENHUIZEN/UITWELLINGERGA - De Freelympics en het Matinee trokken zaterdagmiddag veel publiek naar het ijsbaanterrein aan de Sjaerdawei in Oppenhuizen. Het blijkt maar weer hoezeer dit een gemis is gweest de afgelopen tijd. Elkaar ontmoeten en bijpraten onder het genot van... Het prachtige weer werkte ook volop mee. Het was weer ouderwets gezellig in de tweelingdorpen.

Maar liefst 12 teams deden mee aan de Freelympics, bestaande uit diverse behendigheidsspellen, maar vooral de afsluitende waterglijbaan trok veel bekijks. Vertier voor zowel het deelnemende 'jong' als het toekijkende 'oud'.

Optocht
De dag begon 's ochtends met de optocht en aan het eind van de middag was de prijsuitreiking. De Cadillac Nozems werden de grote winnaars. Zowel de publieksprijs als de juryprijs ging naar de wagen met de roze cadillac die het tijdsbeeld van the 60s het beste naar voren bracht. Ook in de smaak viel de kleurrijke Flower Power wagen van de vriendenploeg Yn 'e Oarder. Zij werden tweede. De huifkar van Pipo de Clown van de Greate Sudein pakte de derde prijs.

's Avonds ging het feest door met live muziek van de band Seven Days Music. Met de traditionele tentdienst werden de feesten zondag weer afgesloten.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden