De Immigrant: Fries Project Orkest

SNEEK-Al eeuwen zijn mensen op zoek naar een beter bestaan in een ander land of ander deel van de wereld. Door armoede, hongersnood of oorlogs- en natuurgeweld verlaten ze huis en haard in de hoop elders, op een veilige plek beter te kunnen gedijen.

 

Frans Vermeerssen (dirigent en componist) en Lily Lanser (producent) hebben het thema migratie aangegrepen voor het realiseren van een voorstelling met muziek, koorzang en filmbeelden. Inspiratiebronnen voor dit project zijn: de film The Immigrant (1918) van Charlie Chaplin, de binnenlandse migratie van de Koloniën van de Weldadigheid en de actualiteit. Met ‘De Immigrant’ wil het FPO aandacht vestigen op de huidige migratieproblematiek en deze op artistieke wijze tegen het licht van de geschiedenis houden. Want migratie is van alle tijden.

Nieuwe filmmuziek

Vermeerssen heeft voor dit project nieuwe filmmuziek gecomponeerd, die wordt uitgevoerd door het 25- koppig Fries Project Orkest en het New Life Choir uit Groningen. Met deze muziek als uitgangspunt heeft Frits Boersma filmbeelden uitgekozen en op locatie gefilmd, hebben Thomas Krikken en Shara Maaskant choreografieën gemaakt, die door hen zijn uitgevoerd en gefilmd. Roeli Walraven heeft bijgedragen aan de regie van de voorstelling en heeft (lied)teksten geschreven samen met de koorleden die hun persoonlijke vluchtverhaal hebben opgetekend.

Vrijdag 22 april in Theater Sneek 20.15 - 21.15 uur
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden