Cum laude student diplomeert tijdens drive-in ROC Friese Poort

SNEEK- Woensdag 7 juli ontving Anna Roosma haar diploma op het podium van de Diploma drive-in. Deze diploma-uitreiking was extra feestelijk, want Anna is zelfs cum laude geslaagd! Daarnaast namen nog bijna vijfhonderd studenten van verschillende opleidingen in Sneek de afgelopen dagen hun diploma in ontvangst. Elk uur een diploma-uitreiking voor een klas. Bij de drive-in rijden de studenten met familie in de auto het schoolplein bij ROC Friese Poort aan de Harste op.

Cum laude in coronatijd

Anna Roosma heeft een diploma ontvangen voor de opleiding Junior Accountmanagement. Het speciale is dat ze zelfs cum laude geslaagd is! Dat betekent dat ze alle examenonderdelen, praktijkvakken en eindbeoordeling met minimaal een acht heeft afgerond, een bijzondere prestatie. Anna ‘Ik ben blij dat het is gelukt om cum laude af te studeren. Maar het meest trots ben ik denk ik toch op mijn klas. Ondanks de moeilijke coronatijd heeft eenieder laten zien wat hij kan.’

Diploma Drive-in

Naast Anna ontvingen nog bijna vijfhonderd studenten hun diploma bij de drive-in. Ze werden per klas ontvangen met koffie en wat lekkers voor in de auto. Alle studenten werden één voor één het podium opgeroepen voor een persoonlijke speech door hun studieloopbaanbegeleider en het tekenen van het diploma. Na het tekenen volgt een warm applaus door de studenten en docenten en getoeter vanuit de auto’s. De DJ maakt het feestje af met passende muziek. Daarna gaat het feest verder op het plein achter de school. Daar vond de afterparty plaats, zodat de volgende groep studenten het diploma in ontvangst kon nemen.

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden