Werp een blik in De Tiid op Open Monumentendag

BOLSWARD-Ook Bolsward doet dit jaar mee aan Open Monumentendag. Het was lang spannend of deze dag doorgang kon vinden, maar zoals het nu lijkt, is een aantal monumenten op 12 september in aangepaste vorm te bezichtigen

Wethouder Mirjam Bakker geeft om 10.00 uur het startsein voor Open Monumentendag . Dit doet zij bij het stadhuis in Bolsward. De werkzaamheden uitgevoerd door Aannemingsmaatschappij Friso en Jurriëns Noord zijn nog in volle gang, maar de deuren van het historische deel van het gebouw gaan 12 september open voor publiek.

“Met de realisatie van cultuurhistorisch centrum ‘De Tiid’ wordt de geschiedenis van het gebied weer zichtbaar en voelbaar gemaakt”, zegt wethouder Bakker. “Open Monumentendag is een mooie gelegenheid om die geschiedenis alvast weer even naar het heden te halen.”

Dat het hier om een echt leermonument gaat, wordt duidelijk in de Broerekerk. Daar vinden bezoekers meer informatie over de (ver)bouw van het stadhuis en de restauratie van de toren. Ook de Martinikerk en de St. Franciscusbasiliek zijn open voor bezichtiging. Verder is er een gedichtenroute en start bij de Vleermuisfontein een stadswandeling.

Naast Bolsward doen dit jaar de volgende plaatsen in de gemeente Súdwest-Fryslân mee aan Open Monumentendag: Blauwhuis-Greonterp-Westhem, Hindeloopen, IJlst, Sandfirden, Schettens, Sneek, Wommels, Workum en Woudsend.

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden