Waterglijbaan strand Heeg groot succes

HEEG- De nieuwe, in het late voorjaar geopende, waterglijbaan op het strand aan de Pharshoeke in Heeg is een groot succes! Ondanks die late opening, veroorzaakt door de maatregelen rond het Covid-19 virus, zijn er inmiddels al ruim 100.000 glijbewegingen gemeten en is de glijbaan vrijwel geen moment onbezet.

Bewoners en bezoekers van Heeg weten deze spectaculaire - en bovendien gratis toegankelijke attractie dus goed te vinden en o.a. bootbezitters verleggen de koers op verzoek van hun kinderen al regelmatig om er een aantal dagen vertier te vinden…

Het water voor de glijbaan wordt op diepte uit het meer aangezogen en zo gaat er per uur ca. 36.000 liter water over de baan naar het strandje, we hopen hiermee ook plaatselijk de vorming van blauwalg tegen te gaan.

De glijbaan is een initiatief van de Ondernemersvereniging 2000 Heeg en mede mogelijk gemaakt door fondsen vanuit de Provincie Fryslân, Gemeente SWF, Ondernemersfonds Súdwest-Fryslân afdeling Heeg, Plaatselijkbelang Heeg en nog een aantal sponsoren.

 




Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden