Video: Waardevol boekje over Tweede Wereldoorlog gepresenteerd: Aldegea 75 jier Frij- Jou it troch!

Vrijdag 1 mei is gepresenteerd: Aldegea 75 jier frij-Jou it troch! Ruurd de Groot, zoon van oud-verzetsman Rinze de Groot, nam het eerste exemplaar in ontvangst uit handen van de jeugdige Janniek van der Meulen. 

Door alle coronamaatregelen werd het een sobere maar oh zo stijlvolle bijeenkomst voor een drietal jonge muzikanten en leden van de Kommisje Aldegea 75 jier Frij. Het boekje wordt huis aan huis verspreid in Oudega.

Het 52 pagina’s tellende boekwerkje bevat 15 interviews, 22 gedichten geschreven door kinderen. Maar liefst 224 Oudegaasters vertellen wat vrijheid voor hen betekent. De interviews zijn geschreven door een schrijverscollectief van Ying Media Sneek, die het boekje ook uitgaf. Naast historische foto’s maakte Laura Keizer fraaie portretfoto’s van de geïnterviewden en verzorgde Frans van Dam voor een fraaie opmaak. Ook is een infographic en een routeboek voor de ‘Vaar je vrij’ Route opgenomen. De vaarroute is zeker de moeite waard om de verhalen uit het boekje tot leven te wekken. Voor de kinderen zijn er heel leuke opdrachten aan verbonden en men mo langs de route bijvoorbeeld GPS-caches vinden met antwoorden.

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden