Symphonic Rock in Bolwerk Sneek

Sneek - Zij die in 2015 getuige waren van Symfo Classics – ‘The Best of Symphonic Rock’ zullen beamen, dat dit één van de meest indrukwekkende tributeshows is die ze ooit hebben ervaren. Klassieke hits van Yes, Genesis, Pink Floyd, Marillion, Manfred Mann’s Earth Band, ELO, Alan Parsons Project en Procol Harum en veel meer in één optreden! Op veler verzoek gaat Symfo Classics in 2016 nogmaals een ode te brengen aan dit onverwoestbare, veelomvattende en verre van belegen genre.

Niet alleen doorgewinterde fans worden op hun wenken bediend. Omdat meer dan de helft van het repertoire een notering heeft in de Top 2000, spreekt Symfo Classics juist een breed publiek van muziekliefhebbers aan. Ook de pers oordeelt enthousiast: “Het dak ging er helemaal af. Zelden was een show zo snel ten einde als tijdens deze ruim twee uur durende reis door een symfonisch landschap” (progressive rock magazine iO Pages) en “De opbouw van het concert was van grote klasse. De intensiteit van de voorstelling dwong grote bewondering af. Het werd met recht een gedenkwaardige muziekavond” (Weekblad Regio Oss).

Symfo Classics telt maar liefst drie topvocalisten: Cindy Oudshoorn, Edward Reekers en Martin van der Starre. Cindy en Edward waren jarenlang de herkenbare stemmen van de symfonische rockformatie Kayak. Martin is bekend van de succesvolle rockmusicals ‘Woodstock the Story’, ’Jesus Christ Superstar’ en ‘We Will Rock You’. De fantastische band staat onder leiding van Joost Vergoossen (o.a. Kayak en Het Goede Doel). Hij werd door het magazine ‘Gitarist’ maar liefst twee keer uitgeroepen tot ‘Beste Gitarist van de Benelux’.

Voor het concert van Symfo Classics 's avonds komen op 26 november gitarist Joost Vergoossen en basgitarist Jan van Olffen s ’middags naar Het Bolwerk om masterclasses te geven.

Joost Vergoossen behoort tot de absolute top van de Nederlandse gitaristen. Door de lezers van het vakblad 'Gitarist' werd hij in 2012 en 2013 zelfs verkozen tot 'Beste gitarist van de Benelux'. De Limburger heeft zijn status verkregen door zijn werk met o.a. Ilse de Lange, Kayak, Het Goede Doel en de muziekproductie Symfo Classics.

Zijn kennis en ervaring deelt Joost Vergoossen graag met anderen. Zo is hij docent popmuziek aan het Acrus College in Heerlen. Daarnaast heeft hij nu ook een exclusieve Masterclass samengesteld. Op een vlotte en gedreven wijze belicht hij daarin alle facetten van het gitaarspelen en het muzikant zijn. Natuurlijk speelt hij tijdens zijn college ook een aantal stukken van zijn laatstverschenen solo-album 'Breaking The Cycle'.

Gitaardag masterclass

De Masterclass van Joost Vergoossen is niet alleen interessant en leerzaam voor gitaristen, maar zeker ook voor muzikanten in het algemeen. Zelfs muziekliefhebbers die geen ambitie hebben om een instrument te bespelen, zullen een onderhoudende middag beleven.

Bassist Jan van Olffen is waarschijnlijk één van de meest drukbezette bassisten van Nederland. Hij speelt of speelde bij een groot aantal bands en artiesten en is/was bassist bij een groot aantal theaterproducties in binnen- en buitenland. Jan speelde bij o.a. Sister Sledge, Kayak, Zeno, Robert Long, Jenny Arean, tourde in de VS met The Greg Howard Band (Dave Matthews), in een groot aantal musicalproducties, zoals Soldaat van Oranje, Tarzan, The Lion King, Evita, Jesus Christ Superstar, Cats (Duitsland/Oostenrijk), Wicked, Sister Act, Saturday Night Fever, The Bodyguard en nog veel meer.

Het doorgeven en delen van zijn ervaring en kennis aan anderen is belangrijk voor Jan, daarom is hij sinds 6 jaar verbonden aan het Arcus College in Heerlen als docent popmuziek.

Bij de Masterclass behandeld Jan o.a. zaken als instrumentbeheersing, stijlkennis, veelzijdigheid en nog veel meer. Met het geven van deze Masterclass hoopt Jan mensen te inspireren en mensen een bredere visie op muziek mee te geven.

  • Zat 26 NOVEMBER 2016
    • BAS- EN GITAARDAG met masterclasses van Joost Vergoossen en Jan van Olffen
    • Zaal open 13.00 uur / vvk € 5,- zaal € 7,50 per masterclass
  • Zat 26 NOVEMBER 2016
    • SYMPHO  CLASSICS The Best Of Symphonic Rock
    • Zaal open 20.00 uur / vvk € 20,- zaal € 24,-
 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden