Schrijver en oud-Sneker Thys Wadman neemt afscheid als schooldirecteur met nieuw boek

SNEEK- Thys Wadman nam gister op een bijzondere manier afscheid na een lange carrière van 42 jaar in het onderwijs. Als verrassing kregen alle kinderen van de Sevenaerschool in Nieuwehorne, waar hij de afgelopen acht jaar directeur was, een exemplaar van zijn nieuw verschenen boek Jorrit & Philo begjinne in klup.

De eerste exemplaren werden door Wadman zelf aangeboden aan zijn kleinkinderen. In het boek dat uitgegeven wordt door de Afûk zijn twee bestaande titels, De fûgelklup en De hûneklup opgenomen en er is een gloednieuw deel aan toegevoegd, De autoklup.

Over het boek Jorrit en Philo zijn vrienden. Al heel lang. Ze zitten bij elkaar op school en spelen bijna iedere dag samen. Vaak vinden ze dezelfde dingen leuk, zoals buiten spelen. En fietsen. Wanneer ze op het trottoir een dode vogel zien liggen, vinden ze dat ze daar wat mee moeten doen en daarom beginnen ze vogelclub ‘It Fearke’. Maar….honden, die zijn ook leuk! Die kun je uitlaten en daar kun je lekker mee rennen! En dus wordt hondenclub ‘It Sturtsje’ opgericht. Totdat er op een dag een rode sportauto in de straat staat. En auto’s bekijken, dat vinden Jorrit en Philo ook leuk. En dan moet er natuurlijk een autoclub komen! Jorrit & Philo begjinne in klup ligt nu in de boekhandel.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden