Nieuwe galerie van kunstschilder Aukje de Haan in Grou

Links Aukje de Haan met naast haar Jikkie Piersma
Foto Henk van der Veer

GROU- Sinds dit voorjaar heeft kunstschilder Aukje de Haan uit Sneek haar eigen galerie in Grou. In de galerie wordt ook werk van fotografe Jikkie Piersma tentoongesteld en verkocht. Piersma komt van oorsprong uit Heeg. Ze is een veelgevraagd fotografe voor allerhande tijdschriften. In de galerie een aantal fraaie foto’s van platbodems.

 

Het werk van kunstenares Aukje de Haan wordt gekenmerkt door haar passie voor zeilen en water. Met krachtige, vlotte streken schildert zij skûtsjes en zeilboten waarbij het water de toeschouwer tegemoet spat. Op zeildoek schildert zij meestal op groot formaat de watersport in actie.

De schilderijen op zeildoek vormen de basis van Aukjes werk. Haar opleiding aan de Foudgumse Academie voor Schilderkunst heeft haar oeuvre verder doen uitbreiden naar diverse onderwerpen naast het zeilen. Haar krachtige en kleurrijke manier van schilderen met olieverf drukt zij ook graag uit in boeiende onderwerpen zoals vuurtorens, koeien, modellen en portretten.

Haar zeer succesvolle expositie in de zomer van 2017 in Galerie BAS10 in Sneek, heeft Aukje nog meer geïnspireerd in het maken van haar werk vol kleur en beweging, vol actie en passie.

Aukje schildert ook schilderijen in opdracht, waarbij zij in overleg met de opdrachtgever tot een boeiende en krachtige compositie komt.

Nieuwe galerie van Aukje de Haan is te vinden aan Doorbraak 3 in Grou. Openingstijden: Woensdag t/m zondag van 14:00 tot 17:00 uur. Zaterdag vanaf 10:00 uur.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden