Kinderboeken deel je op de Nationale Kinderzwerfboekdag

BALK - Op woensdag 30 september is het de Nationale Kinderzwerfboekdag. In heel Nederland worden op deze dag kinderboeken uit zwerven gestuurd. Ook <KinderzwerfboekStation 100bunderbos doet mee! Gastouder Jolien vindt het heel belangrijk dat er voldoende boeken beschikbaar zijn voor alle kinderen in en rondom Balk. Wij roepen kinderen op om op 30 september gelezen kinderboeken bij ons te brengen. Het boek krijgt een zwerfsticker opgeplakt en kan beginnen aan een spannend zwerfavontuur.

Breng een boek De Kinderboekenweek start op 30 september. Kinderzwerfboek, onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp, vindt dat er boeken moeten zijn voor álle kinderen. Lezen is namelijk cruciaal voor de ontwikkeling van ieder kind. Daarom roept KinderzwerfboekStation 100bunderbos kinderen op om op 30 september gelezen kinderboeken te brengen. Natuurlijk kunnen zij dan zelf een ander leuk boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen! Deze dag is de boekenkast ook weer aangevuld met prachtige nieuwe kinderboeken geschikt voor kinderen van 0 tot 16 jaar. Deze boeken zijn klaar voor hun grote zwerfavontuur.

Wat is een KinderzwerfboekStation? Op de Harmen Gabesstrjitte 9 te Balk staat een KinderzwerfboekStation. Kinderen halen hier een boek om thuis te lezen en laten het weer ergens achter voor een ander kind. Een zwerfboek kan je ook tegenkomen in wachtkamers, treinen, hotels, kinderboerderijen en natuurlijk in een KinderzwerfboekStation. Hier vind je ook de speciale zwerfstickers. Deze kun je op de boeken plakken die jij hebt meegenomen en wilt laten zwerven. Voor meer informatie en de adressen van KinderzwerfboekStations: www.kinderzwerfboek.nl
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden