Draaiorgelmuziek op Koningsdag

Foto Henk van der Veer

SNEEK- In Sneek is een alternatief bedacht voor deze Koningsdag. "In Sneek vieren we Koningsdag altijd met veel muziek en dat doen we nu ook in aangepaste vorm", vertelt Dick Overeem, voorzitter van de Oranjevereniging.

"Met drie draaiorgels maken we een tournee langs bejaardenhuizen, verpleeghuizen en andere woonlocaties, zo'n 25 in totaal. Iedereen is dolenthousiast dat er wat reuring is. We gaan lekker een halfuurtje draaien, en gister hebben we al oranjekoek gebracht dus ze kunnen lekker koffie drinken met wat lekkers erbij."

Ook heeft de vereniging mandarijnen gebracht bij klanten van de Voedselbank. Online zijn er ook verschillende zaken te beleven. "Clown Sander heeft een clip opgenomen met een paar van zijn acts opgenomen en met kinderen heeft hij het dansje van de koningsspelen opgenomen."

Draaiorgel De Jonge Brand

Bij Woonzorgcentrum DrWumkeshûs stond rond de klok van 10 uur draaiorgel De Jonge Brand van de familie Mulder uit Sneek opgesteld om de bewoners te verrassen met draaiorgelmuziek. De publieke belangstelling viel wat tegen. Niet meer dan tien bewoners kwamen opdagen.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden