Capella Sneek brengt muzikale kerstgroet

SNEEK- Cultureel gezien was 2020 voor veel koren, ook voor Capella Sneek, een verloren jaar. Dit Sneker kamerkoor is het seizoen vol goede moed begonnen in nota bene een winterstalling voor boten en verdergegaan in een gymzaal. In september was er nog hoop was op het geven van concerten in november en december. Na het verbod op zingen in groepsverband restte slechts teleurstelling.

Maar Capella Sneek heeft van de nood een deugd gemaakt en heeft een muzikale kerstgroet gemaakt in de vorm van een ‘virtueel koor’. Alle zangers hebben hun partij solo ingezongen en van alle opnames is weer een koor gemaakt. Het opgenomen kerstlied ‘Oh Little Child’ is gecomponeerd door dirigent Gerard van Beijeren zelf.

Het lied gaat over een kindje dat vol verwondering opkijkt naar de kerstboom. Het bevat ook een passend slot, zeker gezien het afgelopen jaar waarin we tijd hebben gehad om na te denken over: hoe zit het met onze wensen? Zullen hoop, vrede en liefde in het volgende jaar tot grote hoogte stijgen?

De video is te vinden op www.capellasneek.nl

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden